Guildford Business Park – A Green Reception 

High Level Artificial Planting Guildford Business Park 2

First impressions are lasting impressions and Bright Green was delighted to work with O-negativ to devise this dramatic bespoke high-level planting scheme in the double height reception area at Guildford Business Park Unit 2. O-negativ wanted to add a softer tone to the space using planting to offset the masculine stained timber, copper and black metal in the striking design. The 20 metre metal framework of this feature wall was custom built to mirror the geometric lines of the space whilst seamlessly showcasing the cascading artificial willow and ivy that would add a feminine balance to the environment.  

Sitting above the “capsule” reception desk this waterfall of artificial greenery certainly gives visitors a verdant welcome to the building as well as being a piece of artwork in its own right. A stream of artificial willow flows from the top of the metal frame to culminate in pools of artificial ivy planted in troughs at the bottom of the sophisticated framework. 

Installing the metal structure and planting was a vertical challenge that our installation team were more than confident enough to tackle, as they are all qualified to work at height. Here at Bright Green we really are unique in offering an end-to-end service from design to creation and final installation and this is reflected in the quality of our work. Especially with a project like this where the installation of the display is fundamental to the success and realisation of the design.